Over Huis Maria

Huis Maria is een duidelijk familiebedrijf die bestaat uit 3 supermarkten, 3 aanliggende drankencentrales en 1 restaurant 'De Nieuwe Lekkerbek'. Dagelijks zetten een 70-tal gemotiveerde medewerkers zich in om een optimale bediening te verlenen aan de klant. 

De groep Huis Maria staat onder leiding van de 3 broers Johan, Dirk en Geert Debrandere en dit onder het goedkeurende oog van de stichters Hubert Debrandere en z'n echtgenote Maria Debaets. Ondertussen is ook de 3de generatie volop actief in de zaak.

Geschiedenis

Huis Maria kent zijn oorsprong in Ruiselede.

Begin de jaren 60 startte Maria met een kleine voedingswinkel in de Kasteelstraat te Ruiselede. Aangezien Hubert Debrandere oorspronkelijk van Ruiselede was en de winkel voorheen een textielwinkeltje was, noemde het in de volksmond 'Bij Branderkes'.

Later werd de winkel groter onder de naam 'Bij Maria'. Aanvankelijk ging stichter Hubert nog een aantal jaren werken en Maria runde alleen de winkel.

Begin de jaren 70 werd de winkel altijd maar groter onder impuls van het zakelijk instinct van Hubert en de intussen alom gekende Maria.

Er werd gestart met een drinkshop in 1978 en zoon Dirk begon samen met een ervaren slager de beenhouwerijafdeling. De naam 'bij Maria' werd 'Huis Maria'

In 1981 werd er bij de winkel in Ruiselede nog een tea-room/restaurant geopend onder de naam 'de Lekkerbek'.

In 1983 kwamen er nog supermarkten bij in Hulste en Ledegem. In die periode kwam ook zoon Johan in de zaak.

Geert, de derde zoon van Hubert en Maria kwam in 1989 als kok in de Lekkerbek.

In mei 2013 onderging de winkel in Ledegem een grondige facelift om nog beter aan de behoeftes van de klant te voldoen.

Eind 2013 sloten de deuren van de oude supermarkt in Hulste. 500 meter verder, op de Brugesteenweg, werd een aantal dagen later een volledig nieuwe supermarkt geopend.

Begin 2015 sloot de Lekkerbek, gelegen naast de supermarkt in Ruiselede, z'n deuren. Enkele dagen later werd 'De Nieuwe Lekkerbek' geopend in de Tieltstraat 29 te Ruiselede

Ook in 2015 en 2016 worden grondige renovatiewerken verricht in de supermarkt in Ruiselede.

Hierbij zullen de 3 gerenoveerde of vernieuwde supermarkten de grootste service kunnen aanbieden aan de klant.