Terug naar overzicht

Op vel gebakken kabeljauw met witbier en witloof

4 Personen

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 4 kabeljauwfilets met vel
  • 3 dl visfumet
  • 1 dl room
  • 3 dl witbier
  • 2 sjalotten
  • 25 gram blanke roux
  • 4 blaadjes basilicum
  • 100 gram gerookt spek
  • 6 stammen witloof
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • peper van de molen en zout
  • 8 peultjes
  • 4 jonge wortelen
  • 1 tomaat
  • 8 kervelblaadjes

WERKWIJZE

  • Laat de visfumet samen met de sjalotten inkoken. Bind de saus met roux en voeg de room en 2 dl witbier bij de saus. Kruid de saus met peper van de molen en zout en giet ze door een fijne zeef.
  • Snijd het spek in kleine blokjes. Reinig en snijd het witloof in slierten. Snijd de sjalot en de look in fijne blokjes. Stoof het spek, de knoflook en de sjalot.
  • Voeg het witloof toe, kruid met peper en zout en stoof alles tot het witloof beetgaar is.
  • Bak de velzijde van de kabeljauw goudbruin in hete boter. Bak daarna de andere zijde tot de kabeljauw sappig gaar is.
  • Reinig en snijd de wortelen. Reinig en was de peultjes. Kook de groentjes apart beetgaar water met zout. Pel de tomaten en snijd ze in partjes. Hak de basilicum.
  • Schik het witloof in het midden van 4 warme borden. Werk de saus af met de basilicum en 1 dl witbier. Lepel de saus over en rondom het witloof. Plaats de kabeljauw op het witloof en versier de borden met de peultjes, de jonge worteltjes, de tomatenpartjes en de kervelblaadjes.