Over Huis Maria

Huis Maria is een familiebedrijf dat bestaat uit 3 supermarkten, 3 aanliggende drankencentrales en 1 restaurant 'De Nieuwe Lekkerbek'. Dagelijks zetten een 100-tal gemotiveerde medewerkers zich in om een optimale bediening te verlenen aan de klant. 

De groep Huis Maria staat onder leiding van de 3 broers Johan, Dirk en Geert Debrandere en dit onder het goedkeurende oog van de stichters Hubert Debrandere en z'n echtgenote Maria De Baets. Ondertussen is met Bram, Brecht en Bieke ook de 3de generatie volop actief in de zaak.

Geschiedenis

Huis Maria kent zijn oorsprong in Ruiselede.

Begin de jaren 60 startte Maria De Baets met een kleine voedingswinkel in de Kasteelstraat te Ruiselede. Aangezien haar echtgenoot Hubert Debrandere oorspronkelijk van Ruiselede was en de winkel voordien een textielwinkeltje was, heette het in de volksmond 'Bij Branderkes'.

Later werd de winkel groter onder de naam 'Bij Maria'. Aanvankelijk ging stichter Hubert nog een aantal jaren werken en runde Maria de winkel alleen.

Begin de jaren 70 werd de winkel steeds groter onder impuls van het zakelijk instinct van Hubert en de intussen alom gekende Maria.

In 1978 werd er gestart met een drinkshop en zoon Dirk begon samen met een ervaren slager de beenhouwerijafdeling. De naam 'bij Maria' werd 'Huis Maria'.

In 1981 werd er bij de winkel in Ruiselede nog een tea-room/restaurant geopend onder de naam 'de Lekkerbek'.

In 1983 kwamen er nog supermarkten bij in Hulste en Ledegem. In die periode kwam ook zoon Johan in de zaak.

Geert, de derde zoon van Hubert en Maria, begon in 1989 als kok in de Lekkerbek.

In mei 2013 onderging de winkel in Ledegem een grondige facelift om nog beter aan de behoeftes van de klant te voldoen.

Eind 2013 sloten de deuren van de oude supermarkt in Hulste. 500 meter verder, op de Brugesteenweg, werd een aantal dagen later een volledig nieuwe supermarkt geopend.

Begin 2015 sloot de Lekkerbek, gelegen naast de supermarkt in Ruiselede, z'n deuren. Enkele dagen later werd 'De Nieuwe Lekkerbek' geopend in de Tieltstraat 29 te Ruiselede.

Ten slotte onderging ook de supermarkt in Ruiselede in 2015 en 2016 grondige renovatiewerken.

Door deze vernieuwingen kunnen wij u een ruim assortiment aan voeding en drank aanbieden met de grootste service. Van harte welkom!

DisclaimerPrivacy StatementCookies