Terug naar overzicht

chocolademousse

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 2 eieren
  • 75 ml slagroom (min. 30% vetgehalte)
  • 2 cl cognac
  • 40 g griessuiker
  • 20 ml espresso
  • 1 zakje vanillesuiker
  • fondantchocolade (schilfers)
  • 150 g fondantchocolade

WERKWIJZE

  • Hak de chocolade grof. Laat hem, in een warm waterbad of de magnetron, smelten. Vermeng met de cognac en de espresso. Roer goed glad.
  • Splits de eieren. Klop de eidooiers wit-schuimig met de helft van de suiker. 
  • Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
  • Vermeng de dooiers met de gesmolten chocolade. Spatel eerst de slagroom en dan de eiwitsneeuw luchtig door de chocolademassa.
  • Verdeel de mousse over de glaasjes of kommetjes. Laat, afgedekt, minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Werk net voor het opdienen af met de chocoladeschilfers.
DisclaimerPrivacy StatementCookies