INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
- 2 eieren
- 75 ml slagroom (min. 30% vetgehalte)
- 2 cl cognac
- 40 g griessuiker
- 20 ml espresso
- 1 zakje vanillesuiker
- fondantchocolade (schilfers)
- 150 g fondantchocolade
- Hak de chocolade grof. Laat hem, in een warm waterbad of de magnetron, smelten. Vermeng met de cognac en de espresso. Roer goed glad.
- Splits de eieren. Klop de eidooiers wit-schuimig met de helft van de suiker.
- Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
- Vermeng de dooiers met de gesmolten chocolade. Spatel eerst de slagroom en dan de eiwitsneeuw luchtig door de chocolademassa.
- Verdeel de mousse over de glaasjes of kommetjes. Laat, afgedekt, minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Werk net voor het opdienen af met de chocoladeschilfers.