Terug naar overzicht

Koud soepje met tomaat, paprika, basilicum en grijze garnaaltjes

4 Personen

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 l gevogeltefond
  • 1/2 kg tomatenblokjes
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1/4 dl sherry (fino)
  • 1/2 dl olijfolie
  • peper van de molen, zout
  • 50g garnalen 
  • 1 tomaat 
  • 1/2 komkommer 
  • 1/2 rode paprika 
  • 1/2 gele paprika 
  • 2 blaadjes basilicum 
  • peterselie 
  • kervel 
  • bieslook 
  • 25g broodcroutons 
  • olijfolie

WERKWIJZE

  • Pel de tomaten, verwijder de pitten en snijd in stukken. Snijd de knoflook en de ui in kleine blokjes. Mix de gevogeltefond glad met tomatenblokjes, witte wijn, olijfolie knoflook en ui. Kruid het soepje met fino sherry, peper van de molen en zout. 
  • Schil de komkommer en snijd in fijne brunoise. Schil de paprika en snijd in fijne brunoise. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Hak peterselie, kervel en bieslook fijn. Bak de broodcroutons in hete olijfolie. 
  • Zeef de soep en kruid met peper en zout. Giet de soep in soeptasjes en verdeel het garnituur (garnalen, tomaten, komkommer, paprika, basilicum, peterselie, kervel, bieslook en brood croutons) over de tasjes.
DisclaimerPrivacy StatementCookies