Op vel gebakken kabeljauw met witbier en witloof
4 Personen
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
- 4 kabeljauwfilets met vel
- 3 dl visfumet
- 1 dl room
- 3 dl witbier
- 2 sjalotten
- 25 gram blanke roux
- 4 blaadjes basilicum
- 100 gram gerookt spek
- 6 stammen witloof
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- peper van de molen en zout
- 8 peultjes
- 4 jonge wortelen
- 1 tomaat
- 8 kervelblaadjes
- Laat de visfumet samen met de sjalotten inkoken. Bind de saus met roux en voeg de room en 2 dl witbier bij de saus. Kruid de saus met peper van de molen en zout en giet ze door een fijne zeef.
- Snijd het spek in kleine blokjes. Reinig en snijd het witloof in slierten. Snijd de sjalot en de look in fijne blokjes. Stoof het spek, de knoflook en de sjalot.
- Voeg het witloof toe, kruid met peper en zout en stoof alles tot het witloof beetgaar is.
- Bak de velzijde van de kabeljauw goudbruin in hete boter. Bak daarna de andere zijde tot de kabeljauw sappig gaar is.
- Reinig en snijd de wortelen. Reinig en was de peultjes. Kook de groentjes apart beetgaar water met zout. Pel de tomaten en snijd ze in partjes. Hak de basilicum.
- Schik het witloof in het midden van 4 warme borden. Werk de saus af met de basilicum en 1 dl witbier. Lepel de saus over en rondom het witloof. Plaats de kabeljauw op het witloof en versier de borden met de peultjes, de jonge worteltjes, de tomatenpartjes en de kervelblaadjes.