Terug naar overzicht

Op vel gebakken kabeljauw met witbier en witloof

4 Personen

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 4 kabeljauwfilets met vel
  • 3 dl visfumet
  • 1 dl room
  • 3 dl witbier
  • 2 sjalotten
  • 25 gram blanke roux
  • 4 blaadjes basilicum
  • 100 gram gerookt spek
  • 6 stammen witloof
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • peper van de molen en zout
  • 8 peultjes
  • 4 jonge wortelen
  • 1 tomaat
  • 8 kervelblaadjes

WERKWIJZE

  • Laat de visfumet samen met de sjalotten inkoken. Bind de saus met roux en voeg de room en 2 dl witbier bij de saus. Kruid de saus met peper van de molen en zout en giet ze door een fijne zeef.
  • Snijd het spek in kleine blokjes. Reinig en snijd het witloof in slierten. Snijd de sjalot en de look in fijne blokjes. Stoof het spek, de knoflook en de sjalot.
  • Voeg het witloof toe, kruid met peper en zout en stoof alles tot het witloof beetgaar is.
  • Bak de velzijde van de kabeljauw goudbruin in hete boter. Bak daarna de andere zijde tot de kabeljauw sappig gaar is.
  • Reinig en snijd de wortelen. Reinig en was de peultjes. Kook de groentjes apart beetgaar water met zout. Pel de tomaten en snijd ze in partjes. Hak de basilicum.
  • Schik het witloof in het midden van 4 warme borden. Werk de saus af met de basilicum en 1 dl witbier. Lepel de saus over en rondom het witloof. Plaats de kabeljauw op het witloof en versier de borden met de peultjes, de jonge worteltjes, de tomatenpartjes en de kervelblaadjes.
DisclaimerPrivacy StatementCookies