Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 250 gram penne
- 1 sjalot
- 1 tomaat
- 100 gram parmezaanskaas
- Tofu
- 100 gram rucola
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 sjalotten
- ½ citroen
- 4 takjes verse basilicum
- 1 avocado
- 2 dl room
- peper van de molen
- zout
Werkwijze:
Pel de sjalot en snij ze in halve ringen. Pel de tomaat en snij de tofu in blokjes. Snij krullen van de parmezaankaas. Kook de penne beetgaar in water met zout, koel af onder koud stromend water en droog de pasta.
Pel 4 sjalotten en snij ze in fijne blokjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Was de basilicum en snij hem fijn. Schil de avocado en snij de tofu in stukken. Meng de avocado met citroensap en pureer enkele seconden met de slagroom. Voeg de sjalotblokjes, de basilicum en de citroenschil toe en breng op smaak met peper en zout.
Vermeng de pasta met de avocadodressing. Voeg de tomaat toe en verdeel de salade over de borden. Versier met de rucola. Garneer en strooi de sjalotringetjes en parmezaankaas over de pasta.