Terug naar overzicht

Tiramisu met aardbeien

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

Ingrediënten:

250g aardbeien
50g poedersuiker
3 dl limoenlikeur
geel van 4 eieren
100g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
250g mascarpone
2,5 dl room
200g savoiardikoekjes of 'lange vingers'
100g aardbeien
50g amandelen
4 blaadjes munt
vanillesaus
1/2 dl melk
5 eidooiers
100g honing
1 vanillestokje

WERKWIJZE

Werkwijze:
 

Snijd de aardbeien in blokjes, besprenkel ze met limoenlikeur en bestrooi met poedersuiker. Laat het geheel weken op een koele plaats. Vang na een ongeveer een kwartier het aardbeivocht op.
Klop de eidooiers samen met de poedersuiker tot een dik schuim. Klop de mascarpone langzaam onder het mengsel en voeg de helft van het aardbeivocht toe. Klop de room en spatel onder het mengsel.
Doop de savoiardikoekjes in het overblijvende aardbeivocht en leg ze op een schotel. Strijk hierover een laagje mascarponeroom en bedek met een laagje aardbeiblokjes. Herhaal deze volgorde en eindig met een laag mascarponeroom. 
Werk het gerechtje af met gehalveerde aardbeien en laat enkele uren koelen in de koelkast.
Voor het vanille-honingsausje: kook de melk samen met het vanillestokje. Klop de eidooiers samen met de honing tot een schuimige massa. Giet de kokende melk op het eimengsel en laat de crème indikken tot sausdikte op het vuur. Koel het sausje onmiddellijk af. 
Plaats het taartje op een bord, en giet het sausje bij het taartje. Bestrooi het gerecht met geroosterde amandelschilfers en werk af met een muntblaadje.

DisclaimerPrivacy StatementCookies