Alvo, Huis Maria: gans de vakantie tot uw dienst!
 
Huis Maria
Over ons

over ons

Huis Maria is een gevestigde waarde. Onze drie supermarkten, drie Drinkshops en restaurant ‘De Nieuwe Lekkerbek’ zijn bekende en gewaardeerde plaatsen die hun goede reputatie elke dag eer aandoen.

Huis Maria is een gevestigde waarde en dat ben je niet zomaar. Wij zijn een echt familiebedrijf, waarin ondertussen de derde generatie actief is. De vorige generatie blijft ook aanwezig en dat weten de bezoekers in Ruiselede maar al te goed als Dirk een paar keer per dag de microfoon grijpt en vol liefde en passie over onze producten spreekt.

Het is die passie die Huis Maria onderscheidt. Het is diezelfde passie die de broers Johan en Dirk, met echtgenotes Isabelle en Pamela, en broer Geert het levenswerk van stichters en ouders Hubert Debrandere en Maria De Baets deed verderzetten. Het blijft ook die passie waarmee kleinkinderen Bram, Bieke, Brecht en echtgenote Ellen in de zaak stapten en de toekomst tegemoet treden.

geschiedenis

1960
 

HUIS MARIA GAAT VAN START IN RUISELEDE

Huis Maria ontstaat in het Ruiselede van de jaren 1960 als Maria De Baets in de Kasteelstraat met een kleine voedingswinkel begint. Men spreekt van ‘Bij Branderkes’ en daar zit echtgenoot Hubert Debrandere als geboren en getogen Ruiseledenaar voor veel tussen.

Hubert gaat nog een paar jaar uit werken terwijl Maria de winkel runt. Met succes, want het voedingswinkeltje groeit en ‘Bij Branderkes’ maakt snel plaats voor ‘Bij Maria’.

DE WINKEL WORDT GROTER

Het zakelijk instinct van Hubert en de aanpak van Maria werpen vruchten af. In de jaren 1970 groeit de winkel en in 1978 komt er een Huis Maria Drinkshop bij.

1978
 
1978
 

Bij Maria wordt Huis Maria

Ook in 1978 start zoon Dirk met een ervaren slager de beenhouwerijafdeling. Vers vlees is een meerwaarde en vult het aanbod perfect aan. ‘Bij Maria’ wordt ‘Huis Maria’.

Opening tea-room en restaurant

In 1981 worden bij de winkel in Ruiselede een tearoom en een restaurant geopend. Tearoom 'De Lekkerbek' en restaurant ‘Het Lindenhof’ kunnen snel op een trouw cliënteel rekenen.

Zoon Johan komt het team versterken en dat is nodig als er in 1983 supermarkten bijkomen in Hulste en Ledegem.

1981
 
1989
 

Nieuwe kok Lekkerbek

Geert, de derde zoon van Hubert en Maria, begint in 1989 als kok in ‘de Lekkerbek’.

Gestage groei

De jaren 1990 en 2000 staan in het teken van gestage groei, de uitbouw van drie comfortabele supermarkten, evenveel Drinkshops en lekker eten en drinken in ‘de Lekkerbek’.
1990
 
2013
 

Facelift in Ledegem - nieuwe winkel Hulste

In mei 2013 ondergaat de supermarkt in Ledegem een grondige facelift, om nog beter in te spelen op de behoeftes van de klanten.

Zowat 500 meter van de oorspronkelijke locatie in Hulste, opent eind 2013 een volledig nieuwe supermarkt de deuren.

Sluiting Lekkerbek

Geert draait het fornuis van ‘de Lekkerbek’ en ‘Het Lindenhof’ definitief dicht in 2015 ... om een paar dagen later in de Tieltstraat, op de eerdere locatie van ‘Het Lindenhof’ de vaste en een pak nieuwe klanten te verwelkomen in ‘De Nieuwe Lekkerbek’.

2015
 
2016
 

Renovatie Ruiselede

De supermarkt in Ruiselede krijgt hierdoor extra ruimte en na renovatiewerken in 2015 en 2016 wordt die optimaal benut. De recente vernieuwingen en renovaties zijn deels het resultaat van de groeiende aanwezigheid van een derde generatie.

Er wordt nauwlettend op toegezien dat zowel de supermarkten als de Drinkshops en ‘De Nieuwe Lekkerbek’ een hedendaagse standaard aanhouden en de allerbeste service garanderen, met een ruim aanbod, een sterke nadruk op verse producten en lekkere voeding en drank.

Opfrissingswerken Ledegem

In 2021 beginnen de grondige opfrissingswerken aan de winkel in Ledegem. Eind 2022 gaat in Ledegem onze automatenshop open. Je kan er terecht voor brood, verse dagschotels, broodbeleg, drankjes en meer.

2021
 
2024
 

Huis Maria Ruiselede 60 jaar!

In 2024 bestaat de supermarkt in Ruiselede 60 jaar. De winkels in Hulste en Ledegem mogen 40 kaarsjes uitblazen. Het zijn voldoende redenen om een feestje te bouwen.

De toekomst ...

Een nieuwe update van de winkels in Hulste en Ruiselede staan op de planning. Verandering en mee zijn met de nieuwe trends dragen we hoog in het vaandel, dus naar alle waarschijnlijkheid mag ook de bezoeker in Ruiselede op beide oren slapen.

...